Wedden op het Nederlands elftal tijdens het EK 2024 in Duitsland

Oranje op de rand van het EK: zo worden de kansen op toernooiwinst ingeschat

17 oktober 2023 om 10:30
Laatste update: 17 oktober 2023 om 10:31

ADVERTORIAL – Door de overwinning die het Nederlands elftal maandagavond boekte ten koste van Griekenland is het vrijwel zeker van de groepsfase van het EK 2024 in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman was vrij optimistisch over de kansen in dat toernooi, mits er op dat moment een aantal voorwaarden kloppen. Zo schat Unibet op dit moment de kansen van Oranje in op het EK.

Oranje op grote teen na geplaatst

Het Nederlands elftal is nog niet officieel geplaatst, maar dat kan al bijna niet meer mis. Mocht Griekenland zijn laatste wedstrijd in eigen huis van Frankrijk winnen, dan heeft Oranje aan één overwinning alsnog genoeg. Die overwinning moet dan in eigen huis worden behaald tegen Ierland of in de uitwedstrijd tegen Gibraltar, de dwergstaat die na zes wedstrijden nog altijd op nul punten staat met een doelsaldo van -21.

Nog geen account bij Unibet en 24+? Registreer, doorloop de stappen en ontvang €50 in free bets!

'Sterk elftal als we compleet zijn'

Na afloop van het duel met Griekenland was Koeman dan ook zichtbaar opgelucht en werd er zelfs al voorzichtig vooruitgeblikt op de deelname aan het eindtoernooi. De bondscoach ziet de toekomst optimistisch in. "Het is duidelijk dat als we compleet zijn en over alle spelers kunnen beschikken we een heel goed elftal kunnen krijgen. Als we aanvallend de beschikking krijgen over de beste spelers dan kunnen we beslissen over welk systeem we gaan spelen. Als we dan aan de automatismes werken en beter worden, dan hebben we een sterk elftal", klonk bij de NOS.

Koeman kon dus niet vaak genoeg benadrukken dat Oranje de beste spelers nodig heeft. Daar valt zeker wat voor te zeggen, want zonder twaalf afwezigen waaronder bijvoorbeeld Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Memphis Depay, Noa Lang, Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Matthijs de Ligt ging het toch moeizaam tegen Frankrijk en Griekenland. Maar wat als zij er allemaal wel bij zijn?

De odds voor Oranje en concurrenten

Unibet kijkt al voorzichtig vooruit naar het EK. De bookmaker heeft de kansen van Oranje op winst van het toernooi nu op 13.00 staan. Denk je dat het Nederlands elftal de finale kan halen, dan kan je de odd van 5.50 spelen die daar voor staat.

In totaal zijn er volgens Unibet vijf landen die meer kans maken op EK-winst. Dat zijn WK-finalist Frankrijk (5.00), EK-finalist Engeland (5.50), gastland Duitsland (8.00) en Spanje (9.00). Ook Portugal wordt volgens de bookmaker hoger ingeschat dan Oranje (10.00) en dat is niet heel gek. Met 24 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van plus dertig hebben Cristiano Ronaldo en co. hun kwalificatiepoule gesloopt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust