Genee leest appje van Maduro over psychologe Almere City voor vlak na uitzending

Genee krijgt appje van Maduro en leest die na uitzending voor: 'Dat is jammer ja'

17 oktober 2023 om 09:59

Wilfred Genee heeft na de uitzending van Vandaag Inside nog een appje gekregen van Hedwiges Maduro. De assistent-trainer van Ajax kwam in het nieuws, nadat de sportpsychologe van Almere City vertelde dat ze nog altijd contact had met de oud-werknemer van Almere. Ook beschuldigde ze Ajax van 'slecht leiderschap.'

In het appje liet Maduro weten wat hij vond van de uitspraken van psychologe Annemieke Zijerveld. Dat bericht las Genee voor tijdens de videorubriek In de Wandelgangen. "Maduro appte mij terug dat het inderdaad not done was om over andere ploegen te praten, dus als je er zo naar kijkt ben ik het niet met haar uitspraken eens. Zeker niet als je zelf allebei werkzaam bent bij een club in de Eredivisie."

Zijerveld wekte nogal wat verbazing in de voetbalwereld met haar uitspraken over Ajax bij Radio 1. "Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan. Neerslachtig gedrag en geen leiderschap", was een greep uit haar uitspraken.

Almere City gaf eerder in een reactie bij Voetbal International aan dat ook de club afstand neemt van de uitspraken van Zijerveld. "In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen." Ook benadrukt de club dat respect voor clubs en collega’s hoog in het vaandel staat.