NOS-analyse eerste helft Griekenland - Nederland

Van der Vaart wijst Oranje-uitblinkers aan, Weghorst gekraakt: 'Geen specialist'

16 oktober 2023 om 21:50
Laatste update: 16 oktober 2023 om 21:53

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vinden dat het Nederlands elftal terug kan kijken op een redelijke eerste helft in Griekenland. De NOS-analisten zagen vooral Tijjani Reijnders en Quilindschy Hartman indruk maken, maar laken de aanval van Oranje

"Van de kant van Nederland vind ik het eingelijk best goed", aldus Van Hooijdonk. "Alleen de aanval, daar gebeurt niet zoveel. Zowel met Bergwijn (Steven, red.), Weghorst (Wout, red.) en Simons (Xavi, red.)."

Ondanks dat Oranje beter is en met onder meer een strafschop genoeg kansen kreeg om op voorsprong te komen, lukte het voor rust niet om te scoren. Van Griekenland heeft het echter niet veel te duchten, stelt Van der Vaart. "Die vind ik zó slecht. Het is gewoon een hele saaie wedstrijd om te kijken. Die heksenketel zijn we nog steeds aan het zoeken. Ik denk dat Koeman heel tevreden is. Ze hebben het onder controle, met weer een goede Reijnders en weer een goede Hartman. Maar naar voren toe is het nog veel te weinig."

Ook de strafschop van Weghorst werd uitgelicht. Eigenlijk had de scheidsrechter door moeten laten spelen, vindt Van der Vaart. "Ik vind het geen penalty, maar als je denkt dat het een overtreding is, dan zou ik nog even voordeel geven, want dan is het gewoon een goal." Collega-analist Van Hooijdonk is van mening dat Weghorst überhaupt nooit plaats achter de bal had moeten nemen. "Ik vind het ook geen specialist", stelt de oud-spits, die het liefst Reijnders de strafschoppen ziet nemen.