NOS kondigt ingrijpende Studio Voetbal-verandering aan

Opvallend: NOS kondigt ingrijpende verandering aan voor Studio Voetbal

16 oktober 2023 om 18:12

De kijkers en vaste tafelgasten van Studio Voetbal krijgen vanaf zondag 29 oktober te maken met een ingrijpende verandering. De wekelijkse talkshow op NPO1 wordt vanaf die dag uitgezonden mét publiek.

In de nieuwe studio is er ruimte voor zo'n vijftig personen om de live-uitzendingen van Studio Voetbal bij te wonen, maakt de NOS bekend. "Het toevoegen van publiek was al langer een wens van de redactie", laat hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman weten. "Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal."

Rond WK's en EK's maakte de NOS al vaker uitzendingen van praatprogramma's over voetbal met publiek. Presentator Sjoerd van Ramshorst is er blij mee. "Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn."

De eerste uitzending van Studio Voetbal met publiek is zondag 29 oktober te zien. Geïnteresseerde kijkers van 16 jaar en ouder kunnen zich online aanmelden om bij de uitzending aanwezig te zijn.