Minuut stilte in Arena krijgt staartje: Frans international op matje geroepen

Minuut stilte in Arena krijgt staartje: Frans international op matje geroepen

16 oktober 2023 om 15:45

Jean-Clair Todibo is naar aanleiding van de minuut stilte voorafgaand aan de interland tussen Oranje en Frankrijk op het matje geroepen door de Franse voetbalbond (FFF). De OGC Nice-verdediger moest lachen, op het moment dat er werd stilgestaan bij de slachtoffers van het conflict tussen Israël en Hamas en de moord op een docent Frans.

Patrick Anton, voorzitter van de ethische commissie (NCE) van de FFF, vertelt aan L'Équipe dat Todibo zich moet verantwoorden. "Als zijn uitleg niet bevredigend is, verwijzen we de zaak door naar de tuchtcommissie van de bond", zegt hij. Op beelden is te zien dat Todibo, die tegen het Nederlands elftal negentig minuten op de bank bleef, aan het lachen is tijdens de minuut stilte.

Todibo is niet de enige speler van Nice die in opspraak is geraakt. Er is door de voetbalbond een onderzoek gestart naar ploeggenoot Youcef Atal. De Algerijnse verdediger deelde afgelopen weekend een antisemitische post op social media. Net als Todibo zal hij zijn actie moeten verklaren.

Zie op de video hieronder de beelden van een lachende Todibo.