Terugkeer van Lozano bij PSV verrast oud-speler Zenden: 'Had vast meer opties'

Terugkeer van Lozano bij PSV verrast oud-speler Zenden: 'Had vast meer opties'

15 oktober 2023 om 13:17
Laatste update: 16 oktober 2023 om 15:11

Boudewijn Zenden is positief verrast over de terugkeer van Hirving Lozano bij PSV. Dat vertelt de oud-speler van onder andere PSV en FC Barcelona aan SoccerNews

"In eerste instantie was ik verrast dat hij zelf terug wilde. Op zijn leeftijd nog steeds een verrassende keuze", vertelt Zenden. "Ik denk dat hij nog veel meer opties had. Dat hij voor PSV heeft gekozen, laat zien dat hij hier een prettige ervaring heeft gehad. Hij bracht een goede tijd door in Nederland met zijn gezin. Hij heeft weer een warm bad genomen, al voelt het misschien wat kouder aan dan tijdens zijn eerste periode", doelt Zenden op de stroeve start van het seizoen die de Mexicaan doormaakt. In zes officiële wedstrijden scoorde de buitenspeler één keer, dat doelpunt maakte hij in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Almere City. 

Zenden kent de vleugelaanvaller goed en weet dat Lozano gefrustreerd raakt wanneer hij weinig scoort. "Hij wil heel graag winnen, maar vooral spelen en scoren. Als hij een tijdje niet scoort, wordt hij een beetje chagrijnig. Je kunt je dus voorstellen dat hij op dit moment niet erg gelukkig is." Volgens Zenden trekt dat wel bij. "Het is een fase. Hij keerde op de laatste dag van de transfermarkt terug. Misschien moet hij nog wennen aan de speelstijl van Peter Bosz. Hij moet de kansen die hij krijgt benutten om een ​​vaste basisspeler te worden."

Zenden speelde zelf 134 wedstrijden voor PSV, waarin hij 35 keer scoorde en 26 assists gaf. In zijn tijd bij PSV werd hij eenmaal landskampioen, won hij de Nederlandse beker en twee keer de Nederlandse Supercup.