Vraagstukken op Oranje-middenveld: 'De linkerkant is zo best oké'

Vraagstukken op Oranje-middenveld: 'Je mist hem echt, hij kan alles'

14 oktober 2023 om 09:27
Laatste update: 14 oktober 2023 om 10:04

Het wegvallen van Frenkie de Jong doet Oranje veel pijn op het middenveld, menen de analisten van Voetbalpraat op ESPN. Met Joey Veerman en Quilindschy Hartman is de linkerkant van het middenveld voorlopig echter voldoende, wordt ook gesteld. 

Kees Kwakman is vrijdag in de uitzending onder de indruk van Tijjani Reijnders, die weinig fout deed tegen Frankrijk. "Bij Milan speelt hij toch wat aanvallender, dat ligt hem goed. Dat deed hij vandaag (vrijdag) ook. Soms haalde hij de bal iets te veel op, maar dat deed de rest ook. De kwaliteit spatte er vanaf."

De middenvelder was op veel posities te vinden, maar dat maakt hem juist zo sterk, vult Marciano Vink aan. "Griezmann schroomt het niet om ook in de eigen zestien de verdedigen, Reijnders heeft dat ook. Die lopen zo veertig meter terug met hun man."

Frankrijk liet Marten de Roon met rust en dat kwam Oranje niet ten goede, aldus Vink. "De Roon kwam veel aan de bal, maar dat is niet zijn kwaliteit. De linkerkant is met Hartman en Veerman best oké, als je daar een Frenkie de Jong of Schouten neerzet..."

Het ontbreken van Frenkie zorgt voor de nodige problemen bij Oranje, besluit Vink. "Die kan alles. Die kan zo goed verdedigen en is tactisch slim. Hij heeft ook zijn rushes, maar tegen Frankrijk heb je gezien dat dit (huidige middenveld, red.) tegen mindere landen gewoon kan. Timber ontwikkelt zich ook en je hebt Schouten."