Van Hooijdonk en Van der Vaart zien Oranje-uitblinker

Van Hooijdonk en Van der Vaart zien Oranje-uitblinker: 'Heel erg onder de indruk'

13 oktober 2023 om 21:45
Laatste update: 14 oktober 2023 om 07:08

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn onder de indruk van Tijjani Reijnders tijdens het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Frankrijk. De analisten van de NOS concluderen daarentegen dat Marten de Roon minder kan bekoren.

Oranje kende opnieuw een desastreuze start tegen Les Bleus. Kylian Mbappé werkte na zes minuten een voorzet binnen. "Ik vind het een keepersfout, want de bal komt niet hard, door het midden en is niet ver van Verbruggen weg", oordelt Van der Vaart. "Een keeper van Nederland moet die pakken. Met twee handen kan je die bal gewoon vangen. Frankrijk speelt het goed uit, maar het is heel makkelijk. Ze laten het allemaal gebeuren."

Van Hooijdonk is wel te spreken over Reijnders. "Buiten die 0-1 gaat het best redelijk met de rol van Reijnders, dat vult hij goed in. Hij speelt een heel goede eerste helft en is bij alle gevaarlijke momenten betrokken", looft de voormalig spits. "Hij scant alles, heeft een loopactie, heeft een goede aanname, daarmee kan je doorvoetballen."

Daar sluit Van der Vaart zich volmondig bij aan. "Ik vind Reijnders ook volwassen spelen, ik ben heel erg onder de indruk. Hij heeft grote stappen gemaakt in Italië, het speelse is ervan af. En Hartman is ook echt heel erg goed." De Feyenoord-back schonk onder meer een grote kans aan Joey Veerman. 

De Roon kan minder bekoren. "De Roon komt te veel aan de bal, die heeft heel veel de bal verloren", aldus de ex-Ajacied. Van Hooijdonk vult aan: "Dat is altijd. Als De Roon het meest aan de bal is van het middenveld, dan gaat er iets niet goed." 

De controleur van Atalanta werd bij het begin van de tweede helft vervangen door Mats Wieffer.