'Barça stelt shortlist op en heeft drie middenvelders in het vizier'

'Barça stelt shortlist op en heeft drie middenvelders in het vizier'

11 oktober 2023 om 23:08

FC Barcelona richt zijn pijlen op het transfergebied op 'het volgende project', meldt Mundo Deportivo. De Catalanen hebben een kandidatenlijst opgesteld met spelers die het middenrif moeten versterken.

Scouts en mensen die het technisch beleid uitzetten binnen Barça hebben diverse spelers bekeken. Vanuit daar is een shortlist opgesteld: Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp FC) en Alan Varela (FC Porto) prijken op de lijst. Met name van de twintigjarige Wirtz is Barcelona naar verluidt zeer gecharmeerd. Hem aantrekken is direct de lastigste kluif, aangezien hij een afkoopclausule van honderd miljoen euro in zijn contract heeft bij Leverkusen.

Wirtz ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij Die Werkself. De achttienjarige Vermeeren wordt al sinds januari van dit jaar in de gaten gehouden door Barça. Naar verluidt wordt de Belg getaxeerd op twintig miljoen euro, wat hem een veel goedkopere optie dan Wirtz maakt. Van Varela is Barcelona van het drietal het minst weg. De 22-jarige controleur wordt bekeken door de Spaanse grootmacht, maar voorlopig wordt niets concreet. Dat Varela het goedkoopst van het trio is, maakt hem wel interessant voor Barcelona.