Koeman ergert zich: 'Ik zag daar mensen lopen... Wat moet jij daar?'

Koeman ergert zich: 'Ik zag daar mensen lopen... Wat moet jij daar?'

11 oktober 2023 om 21:47

Ronald Koeman heeft zich fel uitgesproken over alle aandacht rondom Max Verstappen, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. De bondscoach van het Nederlands elftal ziet dat mensen zich opdringen om in the picture te komen.

Koeman bezocht een aantal F1-races, waaronder die van Abu Dhabi in 2021, waar Verstappen voor het eerst wereldkampioen werd. "Ik heb Max wel eens ontmoet, maar ik ken hem niet goed. Ik behoor ook niet tot de groep mensen die zich dusdanig belangrijk voelt dat men rondom races op de voorgrond moet treden en in de buurt van Max wil zijn", laat Koeman optekenen door FORMULE 1 Magazine. "Ik verwonder me daar wel eens over. Dat was bijvoorbeeld ook in Abu Dhabi het geval. Zonder namen te noemen, maar ik zag daar mensen lopen op de afterparty van wie ik dacht: wat moet jij daar?"

"Dat zijn mensen die zich dan opdringen voor hun eigen ego. Zelf heb ik dat totaal niet. Ik ben niet iemand die bij dat soort gelegenheden op de voorgrond treedt of met Max op de foto moet om daar vervolgens op social media mee te pronken", aldus Koeman, die weet dat er voor YouTubers een verdienmodel achter schuilt. "Dus als zij zich profileren met Max, heeft dat meer met hun eigen ego en portemonnee te maken dan met erkenning voor de prestatie die Max heeft geleverd. Daar heb ik wel moeite mee."

Koeman zou graag een keer met Verstappen willen sparren. "Dat zou ik interessant vinden. Om te praten over wat hij inmiddels bereikt heeft, hoe hij het doet en ook hoe gefocust hij is op de prestatie. Dat laatste vind ik mooi om te zien."