'Ajax start gesprekken op en beloont lichtpunt met 'flink verbeterd' contract'

'Ajax start gesprekken op en beloont lichtpunt met 'flink verbeterd' contract'

11 oktober 2023 om 20:35
Laatste update: 12 oktober 2023 om 11:54

Ajax heeft de gesprekken met Jorrel Hato over een nieuwe verbintenis geopend, meldt het Algemeen Dagblad. De zeventienjarige verdediger kan zijn handtekening zetten onder een 'flink verbeterd' contract.

Hato loopt medio 2025 uit zijn contract, waardoor Ajax zijn verbintenis koste wat kost wil opwaarderen voor hij zijn laatste contractjaar in gaat. Voor de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat was het verlengen met Hato een van de prioriteiten na de transferperiode. De Duitser kwam niet tot een opening in de onderhandelingen.

Klaas-Jan Huntelaar is degene die namens Ajax de eerste gesprekken met Humphrey Nijman, de belangenbehartiger van Hato, heeft gevoerd. De voormalig spits ontfermt zich in Amsterdam over de contractzaken van de beloften. Hato is, hoewel hij een vaste waarde bij Ajax is, nog in het bezit van een jeugdcontract. De Amsterdammers willen dit omzetten in een 'lang en flink verbeterd profcontract'.

Eind vorig seizoen werd Hato, die op 5 februari van dit jaar zijn officiële debuut in de hoofdmacht maakte, een vaste waarde bij Ajax. Onder trainer Maurice Steijn is het talent een van de weinige lichtpuntjes tijdens de beroerde seizoensstart.