Perez wil Hartman in Oranje zien

Perez verbaast zich: 'Waarom is hij niet de linksback van het Nederlands elftal?'

9 oktober 2023 om 15:50
Laatste update: 9 oktober 2023 om 15:55

Kenneth Perez vindt het opmerkelijk dat Quilindschy Hartman niet de vaste linksback van het Nederlands elftal is. De vleugelverdediger brak vorig seizoen door bij Feyenoord en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself. 

Hartman speelde vorige week woensdag een uitstekende wedstrijd in Spanje tegen Atlético Madrid en maakte vier dagen later op bezoek bij PEC Zwolle opnieuw een meer dan prima indruk, ziet ook Perez, die Hartman dit seizoen echt stappen ziet maken. "Waarom is hij niet gewoon de linksback van het Nederlands elftal? Waarom is dat niet gewoon een soort van gegeven?", aldus de ESPN-analist en voormalig middenvelder. 

Hartman zat wel al bij de selectie van het Nederlands elftal, maar debuteerde nog niet. Mogelijk komt daar tijdens de aankomende interlandperiode, waarin respectievelijk Frankrijk en Griekenland de opponenten zijn, verandering in. Bondscoach Ronald Koeman zal zich volgens Perez vast en zeker positief hebben verbaasd over het optreden van Hartman tegen Atlético. "Dat is natuurlijk wat de Champions League met je doet. Als je op dat niveau presteert, dan denk ik ook dat een bondscoach anders naar je kijkt. Dat is natuurlijk wel iets anders dan tegen PEC Zwolle, RKC, of noem ze maar op. Woensdag vond ik hem écht fantastisch."

Aanstaande vrijdag speelt Oranje het thuisduel met Frankrijk. Koeman heeft meerdere spelers opgeroepen die als linksback uit de voeten kunnen. Naast Hartman maken ook Ian Maatsen, Nathan Aké en Daley Blind kans om op die plek te spelen.