Perez velt waardeoordeel over Feyenoord en PSV: 'Een one-trick pony'

Perez velt waardeoordeel over Feyenoord en PSV: 'Een one-trick pony'

9 oktober 2023 om 10:56

De titelstrijd in de Eredivisie lijkt dit seizoen uit te draaien op een tweestrijd tussen PSV en Feyenoord, hoewel AZ en FC Twente voorlopig ook gelijke tred houden. Kenneth Perez legt de formaties van de Eindhovenaren en de Rotterdammers langs de meetlat.

Tot dusver was de enige krachtmeting tussen PSV en Feyenoord in augustus tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van coach Peter Bosz won toen met 1-0 door een treffer van Noa Lang. Wie nu de beste papieren heeft voor het kampioenschap, vindt Perez lastig te zeggen.

"Ik vind dat PSV individueel betere spelers heeft. Die echt wedstrijden kunnen beslissen, ook als ze niet in de wedstrijd zitten. Dat heeft Feyenoord minder, maar ik vind Feyenoord tactisch beter dan PSV", vertelt de Deen bij Dit was het Weekend van ESPN. "Ik vond Feyenoord tegen Atlético tactisch uitmuntend. Ik heb het gevoel dat de spelers fantastisch voorbereid zijn op alles", is hij complimenteus voor Arne Slot.

De oud-speler van AZ, Ajax én PSV wijst op het grote verschil tussen de twee topclubs. "PSV is, en dat is misschien niet leuk om te zeggen, een one-trick pony. Bij PSV is het: wij kunnen op één manier spelen, doen het op die manier en dan moet het maar goed zijn. Als we niet goed zijn, dan gokken we er maar op dat iemand de wedstrijd beslist. Ik denk dat Feyenoord zich tactisch beter kan wapenen tegen betere tegenstanders."

Perez wijst op het Champions League-duel van PSV met Sevilla. "Dan verwacht ik toch net iets meer tegen een middenmoter uit Spanje. Maar als je het hebt over de competitie: ik denk dat de punten die Feyenoord aan het begin verloor, heel duur kunnen zijn."

De regerend landskampioen heeft momenteel vier punten minder dan de nog foutloze koploper PSV. Op 3 december staan de concurrenten in De Kuip voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband.