Slot over afwezigheid aanvoerder: 'Ik werd lichtelijk belachelijk gemaakt...'

Slot over afwezigheid aanvoerder: 'Ik werd lichtelijk belachelijk gemaakt...'

9 oktober 2023 om 08:32

Gernot Trauner moest de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. De Oostenrijker werd niet fit genoeg bevonden om te spelen, nadat hij nog in actie kwam in de doordeweekse Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Trainer Arne Slot ging na afloop van de met 0-2 gewonnen wedstrijd in Zwolle op de persconferentie in op de afwezigheid van zijn aanvoerder.

"Ik ben lichtelijk belachelijk gemaakt toen ik destijds iets zei over Trauner en het restant van 35 minuten dat hij tegen Ajax moest spelen doordeweeks", aldus Slot. "Hoe zwaar kon dat nou zijn? Maar Trauner moest daardoor ook op dinsdag weer trainen, terwijl hij normaal twee dagen na de wedstrijd niet traint. Het is voor hem een opeenstapeling geweest, qua belasting. Het was nu te veel, hij kon zijn rustdagen niet pakken", stelt de trainer van Feyenoord.

"Het was al bijzonder dat hij de afgelopen maand zoveel heeft gespeeld. Hij zal aan zijn herstel werken in Rotterdam. Vervolgens wordt bekeken of hij nog aansluit bij de nationale ploeg van Oostenrijk. Daar is goed overleg mee geweest. Iedereen kijkt wat verstandig is voor de speler."