Gimenez gaat in op doelpunten en mogelijk vertrek: 'Zie dat alleen als beloning'

Gimenez gaat in op doelpunten en mogelijk vertrek: 'Zie dat alleen als beloning'

9 oktober 2023 om 08:14
Laatste update: 9 oktober 2023 om 08:20

Santiago Gimenez had zondag een groot aandeel in de 0-2 zege van Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle. De Mexicaan scoorde beide treffers en velde zodoende het vonnis over de Zwollenaren. Op de persconferentie, opgetekend door de Telegraaf, vertelt de spits van de Rotterdammers over zijn doelpuntenaantal en gaat hij in op een mogelijke wintertransfer.

Om de suggestie dat PEC de dupe was van geldingsdrang van Gimenez nadat hij de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid wegens een schorsing moest missen, lacht de doelpuntenmaker. "Nee, nee... We hebben hier gewonnen omdat Feyenoord op dit moment een heel goede ploeg heeft, maar ik was wel extra gemotiveerd om weer iets te laten zien en in het veld te staan."

Na twaalf treffers in acht duels, valt de naam van Coen Dillen regelmatig. De recordhouder van Eredivisie-goals in één seizoen, met 43 goals, zou dit seizoen volgens velen overtroffen kunnen worden door Gimenez. Zelf is de spits er niet mee bezig. "Ja, ik ben in vorm, maar ik weet ook dat ik nog steeds een heel eind kan verbeteren als spits. Ik ga bij Feyenoord elke dag het trainingsveld op met de hoop dat ik weer een stukje beter kan worden. Ik werk met een geweldige trainer, met goede mensen in de rest van de staf. En zij helpen me om beter te worden."

Bang voor een winters vertrek van Gimenez hoeven de supporters van Feyenoord niet direct te zijn. "Dat is helemaal niet aan de orde nu. Ik heb mijn contract verlengd bij Feyenoord en ik voel me heerlijk in deze ontzettend goede groep. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik twaalf goals in acht wedstrijden maak. Ik zie dat alleen maar als een beloning voor alle energie die ik erin heb gestoken en alles wat ik hier heb meegemaakt."