Perez zoomt in op Ajax-dissonant Taylor: 'Nul tackles en intercepties, heel mager'

Perez zoomt in op Ajax-dissonant: 'Nul tackles en intercepties, heel mager'

8 oktober 2023 om 20:25

Kenneth Perez is zeker niet weggeblazen door Kenneth Taylor bij het treffen tussen Ajax en AZ. Het valt de Deense analist op dat de middenvelder verdedigend weinig bijdraagt, maar zijn ploeggenoten wel aanspreekt.

"Taylor is een middenvelder die box-to-box moet spelen, maar hij liep bij de 0-1 gewoon niet met zijn man mee", begint Perez bij Dit Was Het Weekend over het opleidingsproduct van Ajax. "Of hij had de power niet, omdat hij zo veel meters moest lopen, of hij ziet het niet."

"Bij de 0-2 wil hij zijn man (Sven Mijnans, red.) doorgeven aan Vos, maar doe dat dan heel duidelijk, zodat Vos dat ook gaat doen. Dan wordt er gescoord, draait Taylor om en loopt hij weg", vervolgt een duidelijke Perez. "Als je nou Vos hebt aangewezen om dit te doen, dan ga je toch naar hem toe en zeg je: hey, waar zijn we mee bezig? Doe dit. Dan ben je met elkaar bezig."

Al met al vindt Perez dat Taylor ondermaats speelde tegen AZ. "Hij heeft ook nul tackles en nul intercepties op zijn naam staan. En waarom staat Taylor daar? Voor dat soort dingen. Het was dus een hele magere wedstrijd van hem. Als je andere spelers aan wil spelen op hun gebrekkige inzet, maar je het zelf niet doet: dan is het lastig om iemand anders erop aan te spreken."