Hartman kijkt uit naar Oranje: 'Denk dat het systeem me zou kunnen liggen'

Hartman kijkt uit naar Oranje: 'Denk dat het systeem me zou kunnen liggen'

8 oktober 2023 om 17:59
Laatste update: 8 oktober 2023 om 19:03

Na de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord, die door de Rotterdammers met 0-2 werd gewonnen, verscheen Feyenoorder Quillindschy Hartman voor de camera’s van ESPN. De linksback wordt niet alleen gevraagd naar de wedstrijd, maar ook naar zijn uitverkiezing voor Oranje.

"We wisten vandaag dat het na een Europese wedstrijd met die intensiteit belangrijk was om goed te beginnen. Het is niet onze beste wedstrijd, maar we hebben toch zakelijke drie punten gepakt, en een clean sheet." Ook wordt Hartman gevraagd naar zijn eigen spel. "Ik denk dat vandaag niet de beste wedstrijd was, maar ik heb wel een goed gevoel. Ik denk dat ik een goede maand heb gehad, dus ik denk wel dat ik kan zeggen dat ik in vorm ben."

Hartman wordt vervolgens gevraagd of zijn vorm genoeg is voor het Nederlands elftal, waarop hij bescheiden reageert. "Dat moeten we gaan zien, morgen mag ik me melden, dus ik ben benieuwd. Ik vind het lastig om te zeggen of ik er dicht tegenaan zit. Dat systeem wat we spelen, met vijf, daarvan denk ik wel dat me dat zou kunnen liggen. Het is verdedigend anders, maar met hoe ik bij Feyenoord speel, zou het me kunnen liggen. Tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk inschatten hoe de trainer over mij denkt, wat mijn kansen zijn. Dat weet ik echt niet."