Slot passeert Zerrouki: 'Moeilijk, maar niet één op één uitgelegd'

Slot over passeren Zerrouki: 'Moeilijk, maar niet één op één uitgelegd'

8 oktober 2023 om 12:15

Feyenoord-trainer Arne Slot erkent dat het lastig is om Ramiz Zerrouki te passeren na zijn sterke optreden tegen Atlético Madrid in de Champions League. De 24-jarige controleur neemt in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle weer op de bank plaats.

"Dat is altijd moeilijk, zoals het afgelopen woensdag moeilijk was om Minteh, die geweldig had gespeeld tegen Go Ahead Eagles, niet op te stellen", zegt Slot bij ESPN. "De enige reden waarom het hopelijk acceptabel is voor een speler, is als je kunt uitleggen waarom dat zo is."

Slot sprak desondanks niet rechtstreeks met Zerrouki. "Ik heb het niet één op één uitgelegd aan Ramiz, maar ik denk dat het tijdens de wedstrijdbespreking wel duidelijk is geworden waarom we vandaag Minteh op de rechtsbuiten hebben opgesteld en niet Stengs", stelt de oefenmeester. 

Slot denkt dat de spelers van Feyenoord ook voor het duel met PEC Zwolle weer scherp zijn. "Ik heb nu geen aanleiding om te denken dat ze er makkelijk over denken. Het is ook een heel leuke tijd om bij Feyenoord te voetballen, je hebt veel balbezit en er is veel dynamiek. Dat moet je wel elke keer kunnen opbrengen, vooral als je de bal niet hebt. Ik vind Zwolle een ploeg is die aan de bal een hoger niveau heeft, dan waar ze op de ranglijst staan."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: