Kraay prijst Excelsior-uitblinker: "Ik zie soms een vleugje Noa Lang"

Dijkhuizen prijst Excelsior-ster met 'vleugje Lang': 'Clubs gaan zich melden'

8 oktober 2023 om 12:08

Marinus Dijkhuizen is bij Excelsior gelukkig met Couhaib Driouech. De trainer krijgt van Hans Kraay junior te horen dat de 21-jarige linksbuiten zelfs een 'vleugje Noa Lang' heeft.

Kraay laat bij Goedemorgen Eredivisie weten dat hij wekelijks geniet van de acties van Driouech. "We moeten het niet overdrijven, maar ik zie er soms wel een vleugje Noa Lang in", vertelt de enthousiaste ESPN-verslaggever. "Tussen de linies, dribbelen."

"Ik denk dat Noa Lang wel ietsje fijner is. Maar zeker, de dynamiek en dreiging heeft hij ook", reageert Dijkhuizen, die erkent dat de Marokkaanse jeugdinternational de nodige vrijheid geniet en niet aan de zijlijn geplakt staat. "Hij heeft de vrijheid. Er kan altijd iets gebeuren, ook als hij slecht in de wedstrijd zit."

De Excelsior-trainer verwacht dat Driouech een mooie transfer kan gaan maken. De aanvaller ligt nog tot medio 2025 vast op Woudestein. "Hij kwam drie jaar terug over van het tweede elftal van sc Heerenveen. Toen was Couhaib vooral heel snel. Maar hij is steeds beter geworden en past met zijn dynamiek heel goed in het hedendaagse voetbal. Couhaib is goed naar voren toe, maar ook niet te beroerd om de vuile meters naar achteren te maken."

Daarmee wordt Driouech ook steeds interessanter voor andere clubs in de Eredivisie. "Hij is een heel interessante speler aan het worden. Dat merk je ook om hem heen. Hij meldt zich zondag bij de beloften van Marokko. Ik verwacht dat een aantal clubs wel op hem gaan bieden aan het einde van het seizoen."