Van Basten moet het ontgelden

Van Basten moet het ontgelden: 'Niet geschikt als trainer, ook niet als analist'

8 oktober 2023 om 10:53
Laatste update: 8 oktober 2023 om 10:53

Marco van Basten heeft aan tafel bij Vandaag Inside behoorlijk moeten ontgelden. Volgens Johan Derksen is de voormalig topspits ongeschikt als trainer én als analist, een rol die hij vervult bij Ziggo Sport.  

Kort na de dramatisch verlopen Klassieker in Amsterdam baarde Van Basten opzien door te zeggen dat het misschien verstandiger zou zijn om te stoppen met betaald voetbal in Nederland. "Stop er maar mee. Ja, dat meen ik. Het is elke keer wel wat. Het hoort gewoon niet. Als we ons niet normaal kunnen gedragen in de stadions, moeten we er misschien maar gewoon mee stoppen. Het kan blijkbaar niet", zei Van Basten. 

Die uitspraken zorgde bij Derksen voor het nodige onbegrip. "De trieste constatering is dat hij niet geschikt was als trainer, maar ook niet als analist. Als je dit roept, ben je toch ongeloofwaardig." Ook René van der Gijp verbaasde zich. "Het is niet erg dat hij het zegt, maar dat hij het nog meent ook..." Van Basten stond tijdens zijn trainerscarrière werkzaam aan het roer bij het Nederlands elftal, Ajax, sc Heerenveen en AZ.