Israël geweigerd toen hij ticket wilde kopen

Icoon Israël aanvankelijk geweigerd bij PEC - Feyenoord: 'Had nergens recht op'

8 oktober 2023 om 09:20
Laatste update: 8 oktober 2023 om 09:25

Het kostte Rinus Israël de grootst mogelijke moeite om een kaartje te regelen voor het duel tussen PEC Zwolle en Feyenoord van zondagmiddag. De voormalig topverdediger, die uitkwam voor zowel de Zwollenaren als de Rotterdammers, kreeg aanvankelijk nul op het rekest toen hij probeerde een ticket te bemachtigen voor de wedstrijd. 

Israël speelde in zeven seizoen 160 wedstrijden voor PEC. Hij loodste de club in 1978 als aanvoerder naar de Eredivisie en groeide uit tot een publiekslieveling. Ondanks zijn rijke geschiedenis bij PEC, werd hij aanvankelijk afgewezen. Dat heeft Israël verteld in het programma NH Radio Sportcafé. "Eerst vroeg de dame die ik aan de lijn had: bent u lid van PEC? Nee, zei ik, ik heb jij jullie gevoetbald. Oké, zei ze, dan ga ik even informeren op kantoor", kreeg Israël als antwoord. 

De topverdediger van weleer, die ook als assistent-trainer werkzaam was bij PEC, kreeg vervolgens te horen dat er geen kaart beschikbaar was voor hem. "Ik had alleen recht op kaarten als ik een jaar geleden trainer was geweest van PEC Zwolle. Maar ik zei: ik hoef geen vrijkaarten, ik wil ze kopen! Maar dat kon dus niet. Omdat ik vorig jaar dus geen trainer was. Ik zei zelfs nog: ik heb jullie nota bene naar de Eredivisie gebracht! Nee, nee, ik had nergens recht op."

PEC heeft inmiddels laten weten dat Israël alsnog welkom is zondagmiddag. Clubiconen zijn volgens de huidige nummer elf van de Eredivisie 'altijd welkom'. "Het is al lang en breed opgelost. Dus reageren hierop is achterhaald, wat mij betreft", reageert een woordvoerder van PEC tegenover De Stentor