Vitesse en Excelsior bewaren spanning voor het laatst en delen de punten

Vitesse vergeet te scoren tegen stuntploeg Excelsior: puntendeling in Arnhem

7 oktober 2023 om 22:56

Vitesse en Excelsior hebben elkaar zaterdagavond in bedwang gehouden. In een wedstrijd die laat tot bloei kwam werd in negentig minuten en blessuretijd niet gescoord: 0-0.

Vitesse had vorige week zelfvertrouwen gekweekt na de zege in de Gelderse Derby tegen NEC (1-3). Na een kwartier leek de ploeg van Phillip Cocu een uitgelezen kans om aan de leiding te komen tegen Excelsior. Arbiter Joey Kooij legde de bal op de penaltystip na een Rotterdamse handsbal. Tussenkomst van de VAR gooide echter roet in het eten van Vitesse. Na het zien van de beelden draaide Kooij de beslissing terug.

Carlens Arcus was voor rust ook nog dicht bij de openingstreffer. Gescoord werd er niet, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Cocu bracht na rust spits Joel Voelkerling Persson en die zorgde meteen voor gevaar. Het duel kwam tot leven en Vitesse nam de overhand. Via Melle Meulensteen en Million Manhoef kregen de Arnhemmers goede mogelijkheden op een doelpunt.

Excelsior moest tegenhouden. Mica Pinto en Marco van Ginkel testten doelman Stijn van Gassel, die zijn doel schoon wist te houden. De Kralingers blijven door de remise Go Ahead Eagles net voor op de ranglijst en behouden de vijfde plaats. Vitesse klimt door het punt naar plek twaalf.