Verweij: 'Ik denk dat Steijn hoopt dat Ten Hag het nog even volhoudt'

'Als Ten Hag ontslagen wordt denk ik dat hij kandidaat wordt voor Ajax'

7 oktober 2023 om 13:55

De positie van Maurice Steijn wankelt bij Ajax en tegelijkertijd heeft Erik ten Hag het moeilijk bij Manchester United. Mike Verweij sluit niet uit dat die laatste weer in beeld komt bij de Amsterdammers als hij het niet redt op Old Trafford.

"Ik denk wel dat Maurice Steijn hoopt dat Erik ten Hag het nog even volhoudt", zegt De Telegraaf-verslaggever in Kick-Off, de voetbalpodcast van de krant. "Zou hij terug willen keren?", vraagt Vereij zichzelf af. "Hij heeft natuurlijk aan de Premier League geroken, en ik denk dat hij door zijn succesperiode bij Ajax wel meer belangstelling gaat krijgen."

"Aan de andere kant is het natuurlijk wel een prachtig moment om bij Ajax in te stappen", gaat de clubwatcher verder. "Heel veel slechter kan het momenteel niet. Dus ik denk, als Ten Hag ontslagen wordt, dat hij op termijn weer een kandidaat wordt om trainer van Ajax te worden."

Verweij ziet dat er op sociale media al enige tijd door Ajax-fans om het ontslag van Steijn wordt gevraagd. "Maar de mensen die daarom schreeuwen, komen niet met een alternatief. Stel je voor dat je Steijn na een nederlaag tegen AZ en FC Utrecht er uitgooit, wie stel je dan aan als opvolger?"

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: