Van Wonderen onder druk bij kwakkelend Heerenveen: 'Ontslag ben ik niet mee bezig'

Van Wonderen onder druk bij kwakkelend Heerenveen: 'Ontslag ben ik niet mee bezig'

7 oktober 2023 om 10:24

SC Heerenveen is na vijf verliespartijen gezakt naar de veertiende plek en moet die reeks zaterdag zien te doorbreken tegen NEC. Trainer Kees van Wonderen is zich bewust van de grote druk die op hem staat, maar is niet bezig met een mogelijk vertrek.

Intern is er nog altijd de overtuiging dat Van Wonderen het tij kan keren, maar een zesde nederlaag op rij kan daar verandering in brengen. "Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet zo mee bezig", meent de trainer tegenover Omrop Fryslan. "Het gaat erom je elftal zo goed mogelijk te laten spelen, dat het team aan het groeien is. Dus ik ben niet zozeer bezig met 'wat als...'. Dat is allemaal niet zo interessant."

Van Wonderen moet zien te werken met een flinke ziekenboeg, maar ziet een aantal belangrijke spelers binnenkort terugkeren. "Jongens komen weer terug en raken fit. Sven (van Beek, red.) is bijna aan een volle wedstrijd toe, Pawel (Bochniewicz, red.) gaat steeds beter, Luuk Brouwers wordt steeds fitter, en Patrik Walemark heeft nu 55 minuten gespeeld. Dus we krijgen steeds meer mensen ter beschikking die langer en van meer invloed kunnen zijn op de wedstrijd. En dat is prettig", besluit Van Wonderen.