Koeman imponeerde Feyenoord-spelers: 'Bek vol tanden'

Koeman imponeerde Feyenoord-spelers: 'Dan sta je met bek vol tanden'

7 oktober 2023 om 10:55

John Goossens ziet Ronald Koeman als de beste trainer die hij in zijn loopbaan heeft gehad. De voormalig middenvelder kreeg bij Feyenoord met de huidig bondscoach van Oranje te maken en raakte al snel onder de indruk, vertelt hij in #DoneDeal.

"Wat ik mij echt nog goed herinner van die periode. We waren op trainingskamp en ik was met Ruud Vormer vrije trappen aan het trainen. Koeman kwam erbij en hij gaf wat kritiek: je moet het zo doen. En hij legt hem zo over de muur heen. Strak in de kruising. Dan sta je echt met je bek vol tanden", zegt Goossens bij #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Dat je denkt: dit is dus het niveau."

Goossens beaamt, net als tafelgenoot Kaj Ramsteijn, dat de Feyenoord-selectie wegliep met Koeman. "Vanaf het eerste moment had ik wel een gevoel bij hem dat ik dacht: deze trainer gaat mij wel echt verder helpen in mijn carrière. Het was een gentleman. Op het veld vond ik hem supersterk, maar ook daarbuiten. Een people manager. Hij gaf echt om de mens, en niet alleen om de voetballer. Hij is het complete plaatje van hoe een trainer in mijn ogen zou moeten zijn."

Goossens werkte met coaches als Martin Jol, John van 't Schip, Henk ten Cate, Patrick Kluivert, Giovanni van Bronckhorst en Alan Pardew, maar het laat zich niet moeilijk raden wie er bovenuit stak. "Ja, dat was Koeman."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: