Ajax-keeper Ramaj maakt indruk bij beloften

Doelman Ramaj toont zich opnieuw bij Jong Ajax: 'Dat is werelds'

7 oktober 2023 om 09:39

Diant Ramaj deed vrijdag wedstrijdritme op bij Jong Ajax en de 22-jarige doelman maakte een ijzersterke indruk. Mede dankzij een aantal goede reddingen van Ramaj wonnen de Amsterdamse beloften met 3-0 van VVV-Venlo.

Trainer Dave Vos wordt er bij ESPN op gewezen dat de Duitser een 'wereldtrap' heeft. "Hij heeft een prachtige trap, maar ik vind hem ook allround een heel goede keeper. Zijn trap valt natuurlijk op, maar ik hou ervan als keepers lef hebben en ruimte uit hun goal wegnemen", reageert de oefenmeester. "Aan de bal durft hij uit te stellen, zodat de tegenstander druk komt zetten en je vanuit daar de oplossing zoekt."

"Als er een wat oudere keeper komt met wat meer ervaring, hoop je dat hij een bepaald niveau haalt. Dat doet hij en dat brengt rust in de ploeg", vervolgt Vos over Ramaj, die momenteel nog Jay Gorter voor zich moet dulden in de pikorde bij Ajax. Hij kwam afgelopen zomer over van Eintracht Frankfurt.

Jong Ajax boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Kristian Hlynsson, Anass Salah-Eddine en Mika Godts maakten de doelpunten.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: