Felle Minteh op Feyenoord-training: 'Soms worden jongens boos'

'Iedereen lijkt wel blij met mij bij Feyenoord, prachtig om mee te maken'

7 oktober 2023 om 09:17

Yankuba Minteh is blij met zijn keuze voor Feyenoord, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Newcastle United. De negentienjarige vleugelflitser voelt dat hij snel stappen zet onder de vleugels van Arne Slot. 

Volgens Minteh wordt hij ook nauwlettend in de gaten gehouden door Newcastle. "De club liet allerlei mensen overkomen naar Nederland om te zorgen dat mijn eerste weken goed zouden verlopen", zegt de Gambiaan in het Algemeen Dagblad. "Zo heb ik heel vaak contact met Shola Ameobi. Hij stuurt soms beelden en zegt wat ik beter kan doen. Wat dat betreft gaat mijn ontwikkeling lekker snel, want ook Feyenoord werkt op die manier."

Minteh is zelf niet te beroerd om de mouwen op te stropen. Volgens Slot raakt niemand zo vaak een medespeler op de training als de buitenspeler, die gretig verdedigers afjaagt. "Ja, soms worden jongens boos. Maar ze weten dat ik er niet op uit ben om iemand te raken. Ik wil de opbouw verstoren, de bal snel proberen te veroveren, mijn teamgenoten helpen. Feyenoord speelt een heerlijk systeem, lekker aanvallend en als buitenspeler weet je dat je hard moet werken. Daar hou ik van. Het is de manier om beter te worden. Tegen Ajax joeg ik op Jorrel Hato en als ik iets te laat was, sprintte ik door naar Borna Sosa. Zo werkt dat."

Slot prees Minteh meermaals om het aantal gesprinte meters. "Hard werken is dé manier om beter te worden. En daarom ben ik naar Rotterdam gekomen. We wonnen van Ajax, we wonnen van Celtic, we laten ons zien in de Champions League. Dit elftal weet wat het moet doen in balbezit en na balverlies. Het is een juiste keuze geweest om naar Rotterdam te komen. Als ik door de stad fiets, zwaaien de mensen en roepen naar mij. Het is prachtig om mee te maken. Iedereen lijkt wel blij met mij."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: