Kieft: 'Dan kan Noa Lang alsnog naar de Europese top'

'Ongrijpbare Noa Lang fantastisch, maar Europese top liet hem links liggen'

7 oktober 2023 om 06:55

Wim Kieft zag PSV en Feyenoord in de Champions League reclame maken voor de Hollandse School. De oud-spits is in zijn column in De Telegraaf onder meer enthousiast over Noa Lang.

'PSV speelde superattractief in een hoog tempo met een fantastische Noa Lang, die zijn directe tegenstander Jesus Navas helemaal tureluurs speelde', zo schrijft Kieft. 'Hij passeert zo gemakkelijk, is zo snel en wendt makkelijk en kort, wat hem ongrijpbaar maakt.' De 43-voudig international stipt wel een verbeterpunt aan. 'Alleen ligt Langs rendement veel te laag en dat bepaalt mede of je op het niveau van de Champions League een topspeler bent. Het is niet voor niets dat de grote clubs in Europa hem links lieten liggen bij Club Brugge en hij blij was dat PSV toehapte. Wordt Lang effectiever, dan kan hij alsnog de stap naar de Europese top maken.'

Kieft is ook te spreken over Joey Veerman, al 'mag je het hem niet aandoen hem te vergelijken met Frenkie de Jong'. 'Achter alles wat Veerman doet zit voetbal en hij zal nooit iets ’blinds’ doen, maar Frenkie… Getuige zijn spel zou Jerdy Schouten een betere vervanger zijn van de geblesseerde De Jong bij Oranje. Maar bondscoach Ronald Koeman heeft hem niet eens geselecteerd voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland', spreekt de voormalig PSV'er zijn verbazing uit.

'Schoutens eerste aanname is goed, hij staat altijd op de juiste plek en speelt naar de juiste kleur. Onder weerstand draait hij vaak snel naar de goede kant weg. De Italiaanse jaren bij Bologna hebben een hele geschikte speler voor PSV van hem gemaakt', aldus Kieft.