Verweij doet opvallende onthulling: 'Eringa blokkeerde Ajax-terugkeer Van Gaal'

Verweij doet opvallende onthulling: 'Eringa blokkeerde Ajax-terugkeer Van Gaal'

6 oktober 2023 om 19:31

Pier Eringa heeft een terugkeer van Louis van Gaal bij Ajax 'drie weken lang' geblokkeerd, zo stelt Mike Verweij. Volgens de Ajax-watcher is de voormalig voorzitter van de raad van commissarissen geen fan van Van Gaal.

Deze week werd bekend dat Van Gaal terugkeert bij Ajax, als adviseur van de rvc. Dat terwijl Eringa recent zijn taken in het bestuursorgaan juist neerlegde. Verweij komt in de voetbalpodcast van De Telegraaf met een opmerkelijk nieuwtje dat betrekking heeft tot de twee. "Wat ik wel heel opvallend vond, is dat Eringa Van Gaal drie weken lang buiten de deur heeft gehouden", stelt de journalist. "Eringa was geen voorstander van de komst van Van Gaal."

Verweij weet ook dat Van Gaal al gesprekken voerde met Alex Kroes, die uiterlijk in maart start als algemeen directeur bij Ajax. "Dat zal nu wel wat gecompliceerder worden, aangezien Van Gaal in functie is", doelt Verweij op het concurrentiebeding van Kroes. "Toch zullen de gesprekken achter de schermen wel plaatsvinden. Er moeten namelijk besluiten genomen worden over de toekomst van Maurice Steijn en de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Het zou raar zijn als je dat doet zonder de toekomstig algemeen directeur."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: