Van Hanegem verwacht meer van Brobbey: 'Hij is beter dan wat ik nu zie'

Van Hanegem verwacht meer van Brobbey: 'Hij is beter dan wat ik nu zie'

6 oktober 2023 om 16:33
Laatste update: 6 oktober 2023 om 16:49

In de Willem & Wessel Podcast van het AD gaat Willem van Hanegem in op de wedstrijd die Ajax in de Europa League speelde tegen AEK Athene. De voormalig middenvelder gaat in op het spel van Brian Brobbey, de spits die de laatste week positieve kritieken kreeg van diverse analisten. De Kromme vindt echter dat Brobbey te weinig in het spel betrokken wordt.

"Ze moeten gewoon zeggen: 'Brobbey, jij moet gaan meevoetballen.' Hij moet niet alleen maar daar gaan staan en mensen wegduwen. Je moet hem betrekken in de manier waarop je wil spelen", aldus van Hanegem, die aangeeft Brobbey een goede voetballer te vinden en meer van hem te verwachten. "Hij is beter dan wat ik nu zie", stelt hij.

Van Hanegem vermoedt dat er te veel benadrukt wordt hoe sterk Brobbey is. "Als wij elke keer tegen hem zeggen: 'Je kunt de tegenstanders van je afschudden en wij moeten jou in de zestienmeter kunnen aanspelen, zodat we op goal kunnen schieten', dan is hij daar alleen maar mee bezig. Maar dat kon hij ook toen hij twaalf of tien jaar was, omdat hij zo sterk was."