Steijn 'belachelijk positief' over Ajax: 'Bij lange na niet het beoogde niveau'

Steijn 'belachelijk positief' over Ajax: 'Dit had je als speler toch door?'

5 oktober 2023 om 22:15

Het valt Kenneth Perez en Marciano Vink op dat Maurice Steijn wel héél positief is over het spel van Ajax. Ook na het Europese duel met AEK Athene (1-1) zei de trainer dat hij 'progressie ziet'.

Perez probeert zich in de studio van ESPN te verplaatsen in Steijn. "Hij gaat naar de pers toe en kan twee dingen doen: heel positief zijn óf de lat hoog blijven leggen. Als je dat laatste doet, moet hij natuurlijk negatieve dingen zeggen. Dit is bij lange na niet het beoogde niveau."

Vink haakt in: "Op het begin is hij kritisch geweest en heeft Steijn gezegd wat hij vond van de spelers. Toen kreeg hij de hoon over zich heen. Nu is hij zijn spelers kwijt, hoorde je dan. Op een gegeven is hij alle spelers belachelijk positief gaan benaderen, terwijl het gewoon niet goed is. Door zo positief te praten, probeert hij er een team van te maken."

Perez vermoedt dat de tactiek van Steijn tot wat scheve gezichten gaat leiden in de kleedkamer. "Dit had je als speler toch door, dat een trainer overmatig positief is in de pers? Maar ik zou het tegelijkertijd knap vinden als hij iedereen heel kritisch blijft benaderen, terwijl zijn positie zo wankel is."