Vink zet vraagtekens bij keuze Steijn: 'Dáár kan Hato internationale top worden'

Vink zet vraagtekens bij Ajax-keuze: 'Dáár kan hij internationale top worden'

5 oktober 2023 om 18:40

Jorrel Hato wijkt door de entree van Gaston Avila in de basiself van Ajax ook tegen AEK Athene uit naar de linkerkant van de verdediging. ESPN-analist Marciano Vink ziet het liever anders.

Vink volgt de zeventienjarige Hato al jaren en vindt hem 'echt een centrale verdediger'. "Op linksback komt hij aanvallend tekort. Als linker centrale verdediger kan hij internationale top worden, als linksback krijgt hij een mooie carrière", zegt de oud-international bij Studio Europa.

"Het is jammer voor Hato dat Josip Sutalo naast hem staat, want die is niet in goeden doen", vervolgt Vink. "Normaal zou dat een speler zijn die hem bij de hand kan nemen. Maar Sutalo heeft zoveel problemen met zichzelf, dat straalt ook af op Hato."

Kenneth Perez vindt het minder erg dat Hato uitwijkt naar de linkerkant, maar ergens wringt het volgens de Deen wel. "Avila is gekocht als linksback, hij speelde daar ook bij Antwerp. Maar hij zegt zelf: nee, ik ben een centrumverdediger. Dat gaat nu ten koste van Hato op die positie."