KNVB vindt nieuwe datum voor restant van gestaakte wedstrijd RKC - Ajax

4 oktober 2023 om 10:52
Laatste update: 4 oktober 2023 om 11:17

De KNVB heeft een datum gevonden voor het restant van de gestaakte Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax. Op woensdag 6 december treden de clubs aan in het Mandemakers Stadion, met publiek.

Het duel tussen RKC en Ajax werd afgelopen zaterdag in de 84ste minuut gestaakt, nadat Etienne Vaessen in botsing kwam met Brian Brobbey. De doelman maakt het inmiddels goed. Op 6 december spelen de clubs nog zes minuten, exclusief blessuretijd. Er wordt om 20.00 uur bij een 2-3 stand hervat. Publiek is welkom.

Het protocol van de KNVB schrijft voor dat wedstrijden eigenlijk zo snel mogelijk moeten worden uitgespeeld, maar dat is niet mogelijk door het dubbele programma dat Ajax tot december heeft. De Amsterdammers kunnen aan de bak in de laatste maand van 2023, want ook NEC (3 december), Sparta Rotterdam (9 december), AEK Athene (14 december) en PEC Zwolle (17 december) zijn tot de kerst de tegenstanders.