Wedstrijdverslagen Champions League

Galatasaray drukt Ten Hag verder in problemen, Kopenhagen stunt bijna tegen Bayern

3 oktober 2023 om 22:59
Laatste update: 3 oktober 2023 om 23:10

Manchester United heeft dinsdagavond op Old Trafford niet weten te winnen van Galatasaray. Ondanks twee treffers van Rasmus Højlund verloor de ploeg van manager Erik ten Hag uiteindelijk met 2-3 van de Turkse topclub. In dezelfde Groep A zorgde FC Kopenhagen bijna voor een grote stunt door het op papier veel sterkere Bayern München op een haar na op een gelijkspel te houden.

Manchester United - Galatasaray
Erik ten Hag heeft lastig met United. In de competitie presteert de Engelse grootmacht zeer wisselvallig en ook het eerste CL-duel tegen Bayern München ging verloren. Ten Galatasaray kreeg Højlund het vertrouwen van Ten Hag, een gouden zet, zo bleek al na zeventien minuten spelen. De talentvolle Deense spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Marcus Rashford en hoefde alleen maar binnen te knikken.

De bezoekers uit Istanbul wisten de schade echter snel te repareren. Uitgerekend Wilfried Zaha, die een verleden heeft op Old Trafford, zorgde voor de 1-1. Hij verschalkte André Onana. Lang leek het duel te eindigen in een 1-1 gelijkspel, tot het aanbreken van de 67e minuut, toen Højlund zijn tweede van de avond maakte. Even leek het publiek op Old Trafford zich op te kunnen maken voor een zege, maar kort daarna stortte het alsnog helemaal in.

De Turkse topclub maakte via Muhammed Kerem Aktürkoglu in de 71e minuut de 2-2. Casemiro veroorzaakte even later een strafschop en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, maar Mauro Icardi miste vanaf elf meter. Een paar minuten sloeg de Argentijnse spits alsnog toe. Hij stifte de bal over Onana en dompelde Old Trafford daarmee in rouw. United heeft nu de eerste twee groepswedstrijden verloren en de druk op Ten Hag lijkt hiermee steeds groter te worden.

FC Kopenhagen - Bayern München
Kopenhagen toonde zich twee weken terug tegen Galatasaray (2-2) al allesbehalve de mindere broeder van Groep A, een status die het dinsdagavond in Denemarken nog eens extra kracht bijzette. Bayern was vooraf de grote favoriet, maar had het zeer lastig tegen de Denen, waar voormalig Vitesse-verdediger Kevin Diks een basisplaats had. Hij zag kort na rust hoe teamgenoot Lukas Lerager Kopenhagen zelfs op voorsprang bracht. Hij schoot erg fraai binnen nadat hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg.

Der Rekordmeister leek pas na de achterstand echt wakker te zijn geschrokken, waarna het naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Jamal Musiala scoorde. Lang leek Kopenhagen nog een punt over te houden aan het duel, maar de Duitsers wisten in de 83 minuut, via Mathys Tel, nog een keer toe te slaan. Bayern gaat zodoende na twee wedstrijden foutloos aan kop in de groep.