Slot: 'Bijlow volledig inzetbaar na interlandbreak'

Flinke opsteker voor Feyenoord en Slot: 'Volledig inzetbaar na interlandbreak'

3 oktober 2023 om 19:14

Arne Slot verwacht dat Justin Bijlow na de interlandperiode zijn rentree kan maken voor Feyenoord. De doelman is al met rest van de selectie afgereisd naar Spanje, al zal hij nog niet in actie komen in het Champions League-duel met Atlético Madrid.

Naast Bijlow maakt ook de geschorste Santiago Gimenez deel uit van het gezelschap. "Die twee kunnen allebei meetrainen", zegt Slot op de persconferentie. "Als we ze achterlaten dan missen ze een training, en als we ze meenemen kunnen ze dinsdagavond in ieder geval nog meedoen en woensdag met de inspanningsfysiologen aan de slag. Dus het is meer een praktische keuze dan dat je er mentaal iets achter moet zoeken."

Bijlow speelde dit seizoen pas twee duels: in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en in de seizoensouverture tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie. Daarna ging het op de training mis en brak hij zijn pols. Voor de achtvoudig Oranje-international is een rentree nu in zicht. "Hij heeft één of twee trainingen met de groep meegedaan, dus het is heel aannemelijk dat hij na de interlandbreak weer volledig inzetbaar is", stelt Slot.

In tegenstelling tot Bijlow en Gimenez bleef Luka Ivanusec in Rotterdam achter. "Hij heeft een enkelblessure, als je daarmee gaat vliegen is het niet goed", verklaart Slot. "Hij zit nog in het traject van de fysio. Santiago en Justin kunnen alweer met de groep trainen."