Kramer en Kieft zijn het eens over nieuwe Oranje-spits: 'Krijgt onterecht kritiek'

Kramer prijst collega-spits hemel in: 'Heeft alle kwaliteiten om topspits te zijn'

2 oktober 2023 om 21:19

Wim Kieft en Michiel Kramer zijn allebei van mening dat Brian Brobbey tijdens de komende interlands in de spits moet staan bij Oranje. Het tweetal vertelt aan tafel bij Veronica Offside, dat ze vinden dat de Ajax-aanvaller te veel kritiek krijgt en ze voorspellen een grote toekomst voor hem.

"Brobbey moet inderdaad de spits worden", vertelt Kieftover de komende periode voor Oranje. "Wie heb je nog meer anders? Ik ben altijd positief over hem. Ik vind dat hij onterecht veel kritiek krijgt. De bal die van zijn voet afspringt daar kan hij zeker nog in verbeteren. Die goal die hij laatst maakt, neemt hij een bal ook niet goed aan. Toch schiet hij hem er dan wel goed in. Ik vind het echt een vrij goede spits."

Ook Kramer is altijd onder de indruk van zijn collega uit Amsterdam. "Hij heeft echt wel veel kwaliteiten om het goed te doen als spits zijnde. Hij is sterk, hij is snel, hij kan goed zijn goals maken en zelf een kans creëeren. Nu gebruiken ze hem meer als aanspeelpunt, maar ook dan kan hij nog een tegenstander gebruiken om te draaien en zo dan die goal maken."

Brobbey was dit weekend betrokken bij de nare botsing van RKC-doelman Etienne Vaessen. Volgens de analist moet hem dat ook niet te veel laten meeslepen. "Ik hoop dat wat daar is gebeurd met die keeper hem niet teveel beïnvloed. Dat is ook niet nodig denk ik. Hij begint weer zijn doelpuntjes te maken."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: