Getreuzel Kamphuis valt op: 'Was overduidelijk hands voor mij, voor de VAR ook'

Van der Ende: 'Had het niet vreemd gevonden als Kamphuis attenter was geweest'

2 oktober 2023 om 18:07
Laatste update: 3 oktober 2023 om 12:20

Mario van der Ende begrijpt niet helemaal waarom scheidsrechter Jochem Kamphuis zoveel tijd nodig had bij de afgekeurde treffer van Feyenoord in het duel met Go Ahead Eagles. De 'scheidsrechter van de eeuw' schijnt zijn licht op de beslissingen van Kamphuis. 

Van der Ende spreekt in Titelstrijd van VoetbalNieuws over de beslissingen van Kamphuis. De oud-arbiter vraagt zich af waarom Kamphuis zo veel tijd nodig had met de VAR toen Minteh binnenschoot. "Het was voor mij een overduidelijke handsbal en voor de VAR ook", begint Van der Ende over de aanval die tot het doelpunt leidde. "Makkelie (de VAR, red.) zal ongetwijfeld geïnterpreteerd hebben dat het een bewuste handsbal was. In dat geval staat heel duidelijk in de spelregels dat wanneer er een overtreding door het aanvallende team wordt gemaakt er ingegrepen mag worden."

In het duel was er bij de openingstreffer van Minteh ook sprake van een botsing tussen Igor Paixão en Mats Deijl. Beide spelers gingen met de handen op het hoofd naar de grond, maar Makkelie legde het spel niet stil. "Ik had het niet vreemd gevonden als de scheidsrechter wat attenter was geweest en direct had afgefloten. Ik kan niet in het hoofd kijken van Kamphuis, maar had het niet vreemd gevonden als hij had afgefloten", besluit Van der Ende.