Bestuursraad Ajax laat andere rvc-leden voorlopig zitten: 'Willen dat ze blijven'

Bestuursraad Ajax geeft uitsluitsel over andere rvc-leden: 'Willen dat ze blijven'

27 september 2023 om 20:10
Laatste update: 27 september 2023 om 20:57

Voorzitter van de bestuursraad bij Ajax, Ernst Boekhorst, denkt dat het een goede keuze is geweest dat Pier Eringa is opgestapt. De Amsterdammer bepaalt als voorzitter van de bestuursraad over de raad van commissarissen en wie er in die raad komen of vertrekken. Tegelijkertijd vertelt Boekhorst dat de rest van de commissarissen volgens de bestuursraad niet hoeft te vertrekken.

"Groot respect voor hem, dat hij die keuze heeft gemaakt om op te stappen en knap dat hij in het belang van Ajax kan denken", vertelt Boekhorst over het eigen besluit van Eringa bij de NOS. "Een goede keuze, want er moet rust terugkeren op bestuurlijk niveau." Voor de F-Side van Ajax was het vertrek van Eringa een belangrijke stap, maar zij willen dat de gehele rvc opstapt.

Als het aan Boekhorst ligt stappen de andere leden van de rvc in ieder geval niet op bij Ajax. "Het is ook belangrijk dat de overige drie commissarissen zijn blijven zitten. Wij zijn wel een voetbalclub en die club moet bestuurd worden. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar wil dat zij weg moeten, wij vinden het heel belangrijk dat zij blijven." Boekhorst gaat met de bestuursraad dus over het aanblijven van de rvc.

Wat betreft het aanblijven van trainer Maurice Steijn kon Boekhorst niets kwijt. "De verantwoordelijkheid voor het voetballende aspect ligt bij de technische afdeling en daar is Jan van Halst nu de aangewezen persoon voor. Wij volgen het natuurlijk wel, maar wij hebben en kunnen daar niks over zeggen."