Geertruida bereidt zich voor met stottercoach: 'Werk toe naar camera-interview'

Geertruida bereidt zich voor met stottercoach: 'Werk toe naar camera-interview'

23 september 2023 om 14:17

Lutsharel Geertruida werkt toe naar het geven van een tv-interview. Nog nooit verscheen de tweede aanvoerder van Feyenoord voor de camera na een duel, omdat hij stottert. Ook vertelt Geertruida kort over zijn afgeketste transfer naar RB Leipzig.

Omdat hij stottert, doet Geertruida af en toe alleen een interviews met schrijvende media. Voordat hij met de Volkskrant in gesprek ging, bereidde hij zich voor met een stottercoach. 'Aan het begin duurt het even voor hij antwoordt. Maar steeds makkelijker rijgt hij tijdens het een uur durende vraaggesprek de zinnen aaneen', zo schrijft de krant. "Ik werk toe naar een camera-interview", zegt Geertruida zelf. "Dat is mijn doel. Maar ik doe dat pas als ik daar klaar voor ben."

Afgelopen zomer was Geertruida nog dicht bij een transfer naar Leipzig, maar dat ketste uiteindelijk af. De verdediger leek daar wel even teleurgesteld over te zijn, maar volgens Geertruida zelf duurde dat 'niet lang'. "De Duitse competitie leek me een uitdaging. Maar Feyenoord is ook een grote club die Champions League speelt."

"Ik was er echt aan toe, aan dat niveau, zeg ik je eerlijk", vervolgt Geertruida, die dinsdag debuteerde in de Champions League tegen Celtic. "Ik kijk veel voetbal. Vooral naar Manchester City, die spelen het mooiste voetbal. Naar dat niveau wil ik toe. Onder deze trainer heb ik veel punten enorm verbeterd. Vooral mijn spel in balbezit."