Steijn geeft opheldering over uiterlijke verandering Bergwijn: ‘Had hij last van'

Steijn geeft opheldering over online commotie rond gezicht van Bergwijn

23 september 2023 om 10:07

Maurice Steijn heeft op zijn laatste persconferentie uitleg gegeven over het gezicht van Steven Bergwijn. Voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Olympique Marseille deed de aanvaller veel stof opwaaien op social media, omdat zijn gezicht wat opgezwollen was. 

Hans Kraay jr. vroeg aan de Ajax-trainer of Bergwijn achteraf last had van zijn kaken en of hij daarom wat opgezwollen leek. Volgens Steijn was er een vrij plausibele reden voor. "Steven had last van zijn kies. Het valt gelukkig mee met hem." Steijn gaf ook aan dat hij over een fitte selectie beschikt voor het duel met Feyenoord, dus het zal Bergwijn er niet van weerhouden om zondag te spelen.

Bergwijn kwam aan bij de Johan Cruijff ArenA met een zwelling aan zijn rechterwang. Op social media werd dit direct opgemerkt en gingen fans zich verschillende dingen voorstellen. Zo dachten mensen dat hij had gevochten en sommigen vroegen zich zelfs af of hij geen bij had ingeslikt. Uiteindelijk bleek het dus om kiespijn te gaan en is het geen blijvende kwestie voor de aanvoerder. Ajax en Feyenoord trappen zondag om 14:30 uur af voor De Klassieker.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: