Twente-fan die Brobbey racistisch bejegende kampt met PDD-NOS

Twente-fan die Brobbey racistisch bejegende kampt met PDD-NOS

23 september 2023 om 08:34
Laatste update: 23 september 2023 om 12:58

De zestienjarige FC Twente-fan die Brian Brobbey racistisch bejegende na het Eredivisie-duel met Ajax kampt met PDD-NOS, een ontwikkelingsstoornis. Hij wordt begeleid door een weerbaarheidscoach. Dat meldt TC Tubantia.

Verslaggever Leon ten Voorde van de regionale krant heeft toestemming om die informatie te delen, laat hij weten. 'Symptomen van PDD-NOS zijn onder meer ‘dat je een achterstand of beperking in de sociale omgeving hebt, dat communiceren lastig is en dat iemand zich niet goed kan in een ander verplaatsen’. De puber heeft inmiddels een excuusbrief naar Brobbey en Ajax gestuurd', schrijft de Twente-watcher.

'Al deze dingen praten niets goed en de wortel van het kwaad moet eruit', vervolgt Ten Voorde, die desondanks voor meer nuance pleit. Hij wijst op uitspraken van Sander Schimmelpenninck, die beweerde dat racisme in de regio net zo gewoon is als het kopen van een brood. 'Het is heel goedkoop vanuit een ivoren toren een halve volksstam neer te zetten als infantiel. Iets meer nuance, mag soms best. Een stadionverbod helpt deze jongen niet, een stevig gesprek met Brobbey of een zwarte speler van FC Twente des te meer.'

Bij de KNVB werd eerder gerept over een stadionverbod van twintig jaar voor de jonge Twente-supporter.