Ajax wil talent uit Venezuela

VI: Ajax wil zich gaan versterken met grootste talent (17) uit Venezuela

22 september 2023 om 16:52
Laatste update: 22 september 2023 om 17:04

Ajax maakt een goede kans om zich te gaan versterken met David Martínez. Dat meldt Voetbal International. De zeventienjarige vleugelaanvaller uit Venezuela staat in zijn thuisland te boek als het grootste talent. 

VI maakt vrijdagmiddag bekend dat Ajax hoopt Martínez te kunnen 'verleiden' van een komst naar Amsterdam. De veelbelovende speler komt uit voor Monagas SC en staat in zijn land bekend als een gigantisch talent, al dan niet het grootste. Hij kwam tot dusver al 34 keer in actie voor de hoofdmacht van Monagas. Dat indrukwekkende aantal zorgde ervoor dat hij al bij diverse grote clubs uit Europa op de radar is verschenen, waaronder die van Ajax. 

Naast dat Martínez ondanks zijn jonge leeftijd al veel wedstrijden voor zijn club speelde, is hij ook actief als jeugdspeler voor Venezuela. Hij was aanvoerder voor het Zuid-Amerikaanse land op het South American U-17 Championship, waar hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Martínez speelt voornamelijk vanaf de rechtervleugel en is linksbenig.