Selectie Jong Oranje

Voorselectie Jong Oranje: Gravenberch krijgt geen uitnodiging van Reiziger

22 september 2023 om 16:40
Laatste update: 22 september 2023 om 17:06

Michael Reiziger heeft vrijdagmiddag de voorselectie van Jong Oranje bekendgemaakt. In die lijst met spelers zit een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige interlandperiode. Zo is er nu plek voor een tweetal AZ-spelers, terwijl Ryan Gravenberch niet is uitgenodigd. 

Waar AZ-spelers Myron van Brederode en Rome-Jayden Owusu-Oduro er de vorige keer nog niet bij waren, maken ze nu wel deel uit van de lijst. Linksback Ian Maatsen zat deze maand nog bij de selectie van het grote 'Oranje', maar is nu weer terug bij de beloftenploeg. 

Gravenberch is ook deze keer niet terug te vinden in de lijst met geselecteerden. De Liverpool-middenvelder weigerde de vorige interlandperiode om voor Jong Oranje te spelen, omdat hij zichzelf wat ademruimte wilde verschaffen om zo de verhuizing naar Liverpool in goede banen te leiden. "Ik vind het geen goede keuze, dat heb ik hem ook meegegeven. Als je naar het Nederlands elftal gaat dan doe je dat met je hart. Je wil graag voor het Nederlands elftal spelen of niet", zei Reiziger eerder deze maand tegen ESPN.

Reiziger en co. speelden tot dusver twee van de tien EK-kwalificatiewedstrijden met de Nederlandse talenten. Van de leeftijdsgenoten van Moldavië en Noord-Macedonië werd er gewonnen, waardoor het koploper is van de poule. Op 12 oktober staat de wedstrijd tegen Georgië, tegenstander op het afgelopen EK, op het programma. Toen werd het 1-1. Vijf dagen later, op 17 oktober, is Gibraltar de tegenstander.