Ajax kan Kieft niet bekoren

Kieft wijst Ajax-dissonant aan na 'rommelige' eerste helft tegen Marseille

21 september 2023 om 22:05
Laatste update: 21 september 2023 om 22:08

De eerste helft van Ajax tegen Olympique Marseille kent twee gezichten, aldus Wim Kieft en Dick Advocaat. De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam al vroeg met 2-0 voor, maar gaf ook gigantisch veel kansen weg waardoor het nog voor rust twee doelpunten incasseerde. 

"Ajax begon uitstekend. Dit is wat ze nodig hadden", aldus Kieft in de studio van Veronica. Na de 1-0 van Carlos Forbs tekende Steven Berghuis voor de 2-0. "Dat was een prachtige goal", vult collega-analist Dick Advocaat aan. "Maar daarvoor had Marseille ook een aantal kansen gekregen. Het gaat op en neer. Het is een rommelige wedstrijd met heel veel balverlies aan beide kansen."

De Marseille-spelers sneden geregeld met veel gemak door de Amsterdamse-defensie. "Ze lopen er doorheen", vervolgt Advocaat. "Ze worden te makkelijk uitgespeeld. Dit kan natuurlijk niet", waarmee de oud-trainer van Feyenoord en PSV doelt op de 2-1 van Jonathan Clauss, die geen stroobreed in de weg werd gelegd door de omringende Ajax-spelers. 

Al met al is Kieft, ondanks de bliksemstart van Ajax, allesbehalve onder de indruk. "Ik moet je heel eerlijk zeggen dat Ajax me wederom niet meevalt." Vooral Benjamin Tahirovic, na rust vervanger door Silvano Vos, kon de oud-spits niet bekoren. "Ik vond hem met name veel foute passes geven, waardoor Marseille toch steeds weer een mogelijkheid kreeg om te counteren."