AZ-blamage zorgt voor ongeloof

AZ-blamage in Bosnië zorgt voor ongeloof: 'Ik ben verbouwereerd'

21 september 2023 om 21:30

De bizarre nederlaag die AZ donderdagavond leed in Bosnië tegen Zrinjski Mostar (4-3) heeft tot veel verbazing geleid bij ESPN-analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman. In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar in het tweede bedrijf stortte de formatie uit Alkmaar als een kaartenhuis in elkaar. 

Kenneth Perez, voormalig speler van AZ, is zeer kritisch op zijn oud-werkgever. "Dit is ook AZ. Eerste wedstrijd voor hen, even drie kwartier eroverheen lopen, en dan een remontada aanbieden. Dat is gebeurd. Het is wel een sprookje, die gasten lopen erbij van wat hebben wij geflikt?", aldus de Deen. 

"Dit is het klassieke verhaal. AZ is goed als ze alles geven, maar als ze denken dat het op tachtig procent kan, dan is dit het dus ook: een bedenkelijk niveau", vervolgt Perez, die de instelling na rust aanwijst als oorzaak voor de pijnlijke nederlaag. "Alles en iedereen bij AZ moet honderd procent geven, anders is ook Mostar te goed. In de tweede helft moet je een grote rondo spelen."

Bij Kwakman zorgde de bizarre nederlaag voor nog meer verbazing. "Ik ben verbouwereerd. Die eerste twee goals waren niet eens kansen, de laatste twee komen uit uittrappen van de doelman die ergens vallen. Je kan het ze niet eens kwalijk nemen als je in de rust als AZ-speler dacht dat die gasten er geen klote van konden."