Ajax presenteert nieuwe bestuursraad tot 2026: 'Twee extra leden op korte termijn'

Ajax bevestigt nieuwe bestuursraad: 'En op korte termijn twee extra leden'

20 september 2023 om 23:24
Laatste update: 20 september 2023 om 23:27

Ajax heeft woensdag een nieuwe bestuursraad gekozen tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV). De vergadering vond plaats op sportcomplex De Toekomst. 

Ajax laat via de officiële kanalen weten dat het nieuwe, zevenkoppige bestuur bekend is. De raad bestaat uit voorzitter Ernst Boekhorst, John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius. Het zevental zal de komende drie jaar als bestuursraad dienen.

'Verder is de Vereniging voornemens op korte termijn twee extra bestuursleden aan de Bestuursraad toe te voegen: Edo Ophof en Christian Visser. Zij zullen tot die tijd al als adviseur bij de Bestuursraad betrokken zijn', voegt Ajax daaraan toe. De bestuursraad gaat onder meer over de samenstelling in de raad van commissarissen.

Op 24 mei van dit jaar legde de vorige bestuursraad bij Ajax de taken neer. Destijds stelde voorzitter Frank Eijken dat de raad zich niet voldoende gesteund voelde in het gevoerde beleid. De vorige bestuursraad bleef tot 1 september aan om lopende zaken af te handelen.