'Duidelijkheid over Ivanusec-blessure: Feyenoord-aanvaller voorlopig buitenspel'

'Duidelijkheid over Ivanusec-blessure: Feyenoord-aanvaller voorlopig buitenspel'

20 september 2023 om 18:11
Laatste update: 20 september 2023 om 18:52

Er is meer duidelijk over de blessure van Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec. De 24-jarige Kroaat viel dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic (2-0) uit met een op het oog ernstige enkelblessure.

Halverwege de tweede helft klapte de enkel van Ivanusec dubbel na een duel met zijn directe tegenstander. Woensdag is de aanvaller medisch onderzocht in het Erasmus MC, weet 1908. Naar verluidt heeft Ivanusec geen botbreuk opgelopen. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de speler zijn enkelband heeft verrekt. Hij is 'enkele weken' niet inzetbaar. De verwachting is dat hij rond de interlandperiode zijn rentree op het veld maakt.

Ivanusec, die momenteel op krukken loopt en een brace om zijn voet heeft, mist daardoor in elk geval de Klassieker van aanstaande zondag. Verder speelt Feyenoord het komende blok tegen Go Ahead Eagles (Eredivisie), Atlético Madrid (Champions League) en PEC Zwolle (Eredivisie). Daarna volgt een interlandperiode, waarna de Rotterdammers op 21 oktober de competitie hervatten tegen Vitesse.