Steijn sprak niet met Mislintat, wel met Sosa: 'Dit leidt allemaal af'

Steijn over Mislintat: 'Ik heb niet met hem gesproken, wel met Sosa'

20 september 2023 om 14:25
Laatste update: 20 september 2023 om 16:10

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille wordt Maurice Steijn geconfronteerd met het onderzoek dat is gestart jegens technisch directeur Sven Mislintat. De trainer van de Amsterdammers laat zich uit over de situatie, en over Borna Sosa, wiens transfer met de zaak te maken heeft.

Op de vraag of hij er een inhoudelijke mening over heeft over het onderzoek rondom Mislintat, antwoordt Steijn resoluut: "Nee, die kan ik toch ook niet hebben?" Ook geeft de trainer aan dat hij de Duitser niet gesproken heeft, en dat hij zich vooral heeft gericht op de speler in kwestie. "Ik heb hem niet gesproken, ik heb hem wel even gezien op de Toekomst. Naar aanleiding van het bericht, en dat vond ik eigenlijk belangrijker, heb ik Sosa vanmorgen gesproken. Die heb ik binnengeroepen. Hij heeft uiteraard ook het een en ander meegekregen. Het belangrijkste voor mij is dat hij er goed in zit en dat hij klaar is om te spelen morgen. Wij vinden hem gewoon een prima speler, daar gaat het om."

"Hij bleef er ogenschijnlijk redelijk rustig onder. Hij is een ervaren speler, international van Kroatië. Maar ik kan me voorstellen dat het iets met hem doet. Hij heeft goed getraind vanmorgen, en hij zal morgen ook gewoon spelen." Steijn richt zich op de wedstrijd tegen Marseille, en is niet blij met het effect van de zaak rond Mislintat. "Voor mij leidt het allemaal af. In een onrustige periode, een moeilijke periode. Na het verlies tegen Twente moet je je wonden likken en je voorbereiden op de wedstrijd tegen Marseille. Het leidt af van hetgeen waar je mee bezig bent. Het is onze taak om de rust te bewaren. Er zitten morgen 60.000 mensen die een goed Ajax willen zien, daar houd ik me mee bezig."