Marseille-bestuur doet stap terug

Bom ook bij Ajax-opponent Marseille gebarsten: bestuur zwicht na bedreigingen

20 september 2023 om 08:27
Laatste update: 20 september 2023 om 08:33

Waar Ajax momenteel in zwaar weer verkeert, geldt dat ook zeker voor Olympique Marseille, de aankomende opponent van de Amsterdammers in de Europa League. Het bestuur van de Franse club doet voorlopig een stap terug. De aanleiding: dreigementen vanuit verschillende supportersgroepen. 

Afgelopen maandag is er een ontmoeting geweest met vertegenwoordigers van diverse supportersgroepen. Die ontmoeting verliep allesbehalve rustig, want er zijn meerdere dreigementen geuit richting het bestuur én richting trainer Marcelino, die zijn ontslag al zou hebben ingediend. Marseille meldt in een statement dat de supporters het bestuur verzochten om op te stappen. 'De directie kan persoonlijke bedreigingen niet accepteren', zo is te lezen. 

Marseille, donderdagavond te gast in de Johan Cruijff ArenA, spreekt van een onwerkbare situatie. Om die reden leggen voorzitter Pablo Longoria, directeur Javier Ribalta, Stéphane Tessier én Pedrio Iriondo hun taken neer. Na een periode van reflectie zal duidelijk worden of hun toekomst nog wel in Marseille ligt. 

De hele situatie heeft als gevolg dat Marseille donderdagavond in Amsterdam aanwezig is zonder clubbestuur. Diverse Franse media, waaronder RMC Sport, verwachten daarnaast ook dat trainer Marcelino dan al vertrokken zal zijn. Jean-Pierre Papin neemt naar verluidt tegen Ajax de honneurs waar.