BILD: Duitsland hakt knoop door en heeft opvolger van Flick zo goed als binnen

BILD: Duitsland laat Van Gaal links liggen en heeft opvolger Flick bijna binnen

19 september 2023 om 11:50
Laatste update: 19 september 2023 om 12:14

Julian Nagelsmann wordt tot en met het EK van 2024 de bondscoach van Duitsland. Dat meldt de Duitse sportkrant BILD. De oud-trainer van Bayern München en RB Leipzig wordt de opvolger van de onlangs ontslagen Hansi Flick, maar hij moet wel een enorm bedrag inleveren om bondscoach te worden.

Alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken en dan zet Nagelsmann zijn handtekening onder een contract tot en met het EK van 2024. Zijn salaris zal 400.000 euro per maand worden. Flick werd onlangs ontslagen vanwege zijn dramatische resultaten met de Duitsers sinds het WK in Qatar. Het EK van 2024 vindt voor de Duitsers plaats in eigen land. Dat was dan ook de grootste reden dat Nagelsmann de baan aan heeft genomen.

Nagelsmann stond ook nog op de loonlijst bij Bayern München, maar die club gaf eerder al aan dat ze geen blokkade zouden vormen voor een job van de coach bij de Duitse bond. Voor Nagelsmann is het wel een flink bedrag dat hij in gaat leveren. Als hij niks had gedaan dan had hij door zijn contract nog tot 2026 een bedrag van in totaal twintig miljoen euro gekregen. Nu krijgt hij rond de zes miljoen euro en is hij daarna weer vrij op de markt.

Voor de positie als bondscoach van Duitsland leek ook lange tijd Louis van Gaal in de race. De Nederlander was natuurlijk lang coach van Bayern München en werd aangedragen door oud-voetballers als Philipp Lahm, Michael Ballack en Bastian Schweinsteiger. De Duitse bond bleek dus niet genoeg overtuigd van Van Gaal als coach.